Frkhanne


Min Mening

KOLLEKTIV TRANSPORT - MIN MENING

Jeg synes at det er kjempe bra at det finnes kollektiv transport, for det er jo ikke alle som har førerkort, er gamle nok eller kan kjøre bil pga sykdommer. Når man har fylt 16 år koster det 28 kr for en vei med buss, uansett om man kjører 1 km eller 5 km. Det er utrolig dyrt egentlig, og jeg tror det ville vært mange fler som ville kjørt buss hvis det hadde vært billigere! Om jeg hadde bodd i Oslo hadde jeg nok også brukt kollektivtransport oftere, fordi det er et mye bedre tilbud der! I Oslo går det en buss minst hvert kvarter, mens her på Gjøvik går den bussen jeg må ta for å komme meg hjem en gang i timen eller mindre. Kollektiv transport sparer miljøet for ganske mye, så det er jo utrolig bra!
Q: Hva mener du om kollektiv transport?

MIN MENING?

For nesten et år siden pleide jeg å ha noe som jeg kalte "min mening", hvor jeg skrev min mening om alt mulig. Jeg har tenkt til å starte med dette igjen, men da må dere hjelpe meg med hva dere vil jeg skal skrive min mening om!


Min mening kan være om alt fra bananer,  penger, katter til tv.


Q: Hva vil du jeg skal skrive om i min mening?

MIN MENING - VÅREN

På en side liker jeg våren fordi sommeren nærmer seg, hestehovene dukker opp i grøftekantene, syklene finnes fram, sola begynner å bli varm, sommerklærne kan brukes, og de store boblejakkene kan pakkes vekk,

men på en annen side liker jeg ikke våren fordi snøen smelter, slalåm/snowboard sesongen er over, de koselige mørke vinterkveldene finnes ikke mer og det er klissete ute fordi snøen ikke er blitt helt borte.

Sånn kan jeg drive på i evigheter uten å egentlig finne ut om jeg liker våren eller ikke.

img2578

Liker du / liker du ikke våren ? Hvorfor ?

Min Mening - Paradise Hotel

Jeg er så glad jeg ikke er en deltaker på paradise hotel. For det første så må det være utrolig flaut å sitte og se på programmet nå som de er ferdige der. Alle vennene dine, alle i Norge så og si alle i verden kan se på dine impulsknull med en haug med jenter / gutter. Hvor flaut er det ikke å gå i byen og vite at en stor del av de som stirrer på deg gjør det fordi de har sett deg ligge med noen ? Vet det er mange ungdommer / unge voksne som liker programmet, men jeg selv synes bare det er dårlig underholdning. For meg blir dette bare et program som står å går på tv'en, mens jeg stirrer ned i dataskjermen.

paradise hotel

Hva synes du om Paradise Hotel ?

Min mening - sex erfaringer

Jeg vet ikke helt hva leserne tror , men jeg er altså fjorten år ( riktignok fyller jeg femten om ti dager ) og jeg skjønner ikke helt hva de vil at jeg skal skrive når de spør om mine sex erfaringer. Jeg synes hvertfall ikke det er vanlig at en fjortenåring har hatt det. Jeg er hvertfall ikke den typen som åpner buksa mi for alle gutter jeg kommer over. Det er en grunn til at mange voksne har satt seg sammen og bestemt at det er 16 årsgrense på dette. Uansett om dere hadde spurt noen andre fjorten åringer enn meg som hadde hatt det så ville vel ikke de lagt ut om sexlivet sitt på bloggen sin ? Men altså hvis dere lurer så har jeg null erfaring og det blir nok en stund til og.

Synes du det er normalt at en fjortenåring har hatt sex ?

Min mening - ekte venner

Dato : 17 . desember
Antall dager til jul : 7
I julekalenderen : Fox karameller og Lacoste såpe
Dagens tema : ekte venner


Hva er en ekte venn ? For det første, en ekte venn er ikke den vennen du sier du elsker på nettby to dager etter dere traff hverandre og du egentlig ikke kjenner han / henne. En ekte venn er den vennen du føler du kan si alt du vil til, den vennen som trøster deg hvis du har kjærlighetssorg , den vennen som gir deg en liten gave bare for å være snill , den vennen som sier unnskyld hvis den får gjort deg noe vondt , den vennen som ikke går rundt å sier alt dere har snakket på , den vennen som ikke stjeler kjærester eller noen du liker veldig godt, den vennen som du kan ha latterkrampe eller fortelle de pinligste flauser til og ikke minst den vennen som er glad i deg for den du er.

Hva synes du er en ekte venn ?

mer min mening ?

Jeg ligger fortsatt i sengen og har heller ingen planer om å stå opp , det er bare så utrolig deilig å få slappet av litt siden denne uken har vært veldig travel. Først vil jeg si at jeg har ikke tenkt å skrive min mening 11 , 12 og 13 siden jeg har ikke tid til å ta det igjen , så jeg skal sjerpe meg fra uken igjen. Men jeg tenkte kanskje min mening skulle bli en litt sånn greie på bloggen min etter jul også, at jeg foreks. skrev min mening 1 - 2 ganger i uken , men dette avhenger da på dere lesere om dere har noe som jeg kan skrive om. Jeg må altså ha en del ting jeg kan skrive om , siden sannsyneligvis ikke alt dere foreslår er skrivbart.

Jeg og Amalie bakte noen mislykkede pepperkaker som enten vart for tykke eller for tynne. Vi har også funnet ut at det ikke egner seg for oss to å ta bilder sammen fordi enten ser jeg ut som et romvesen eller så ser amalie ut som en marsboer. Etter at vi altså hadde bakt mislykkede pepperkakene og tatt mislykkede bilder så lagde vi oss suppe, men flink som jeg er klarte jeg å velte (les: typisk meg) cola glasset mitt utover hele duken. Men vi hadde det veldig koselig og fikk skravlet masse.


hanneogamaliemel2

Min mening - skolen

Dato : 10 . desember
Antall dager til jul : 14
I julekalenderen : Rouge
Dagens tema : Skolen

Denne uka her har vi hatt sinnsykt mye innleveringer og sånn. Lurer på om lærerne i det hele tatt snakker med hverandre. Bare i går så hadde vi en stor prøve om mozart og alle de tidsepokene i historien, matteprøve og basketballprøve i gymmen. Idag skal vi levere nynorsk og ha gloseprøve. Dette er bare på to dager. Noen ganger blir det altfor mye lekser og lærerne sier vi må prioritere faget dems , men når alle lærerne sier det så blir ikke det så lett heller. Jeg går på en helt grei skole , med helt greie lærere, helt greit utstyr , men det kunne vært bedre hvis man ser på hvordan skolene i foreks. Oslo ser ut. Men skal ikke klage , vi er jo bare 300 på en skole , de er sikkert 1000. Jeg synes også alle elevene burde fått gratis mat når man var på skolen, Norge er jo ett rikt land.

Jeg vet jeg ikke har blogget så mye i det siste , men jeg har hatt det utrolig travelt denne uka med nm , treninger, korkonsert, korøvelse, sangpedagog , julegaveshopping, lekser osv. Men jeg skal prøve å ta igjen alle " min mening " som mangler i løpet av helga.

Hva synes du om skolen ?

Min mening - Jula

Dato : 9 . desember
Antall dager til jul : 15
I julekalenderen : Blå lacostesåpe og mars
Dagens tema : jula


Jula er noe av det koseligste jeg vet. Jeg elsker å ha på meg kjoler, skjørt, høyhelte sko osv. og da er jo jula perfekt for meg , en god grunn til å pynte seg hver dag. Jeg liker omtrent alt med jula , den gode maten , gi bort masse gaver , få masse gaver , familietid , selve juleaften og nyttårsaften. Eneste bakdelen er jo at man legger på seg endel som regel , men hvis man trener litt etter jul så blir dette " ekstra " fettet borte omtrent med engang. Det er også alltid så koselig å spise frokost sammen hele familien , noe som vi nesten aldri ellers gjør.

Hva liker du best ved jula ?

Min mening - Guttevenner

Dato : 8 . desember
Antall dager til jul : 16
I julekalenderen : Tyggis og sokker
Dagens tema : Guttevenner

Hvorfor ikke ha guttevenner? Jeg synes det er helt normalt å ha guttevenner. Det er jo like vanlig å ha guttevenner som jentevenner. Det finnes jo såklart en grense da hvis du eks. har en kjæreste også driver du å flørter med alle andre gutter , men kaller de bare guttevenner for å ha en unnskyldning ovenfor kjæresten din. Jeg synes også det er helt greit å være med guttevennene dine hjem osv. Det er jo egentlig litt koselig å ha guttevenner , ikke bare være med jenter hele tiden.


Har du mange venner av motsatt kjønn ?

Min mening - ordene " elsker deg "

Dato : 7 . desember
Antall dager til jul : 17
I julekalenderen : Haribo cola flasker og filmen The truth about cats & dogs
Dagens tema : Venner som sier elsker deg til hverandre

For det første , elsker deg er ett ord du ikke skal bruke om du ikke mener det. Det er utrolig mange som sier elsker deg til kjæresten sin bare noen timer etter de har blitt sammen,det blir helt feil. Jeg synes ordet elsker deg blir helt feil brukt, særlig blandt fjortiser på nettby osv. Hvis man har vært venner hele livet og den personen er nesten like mye verdt som ett familiemedlem synes jeg det er greit å si jeg elsker deg , men ikke i overdrevet form dvs. bruke det hele tiden på msn, meldinger osv. Men det finnes også de som bytter bestevenn hele tiden, har ny annahver uke, og elsker den ene og så den andre, det synes jeg blir veldig feil. Jeg synes altså det er greit å si jeg elsker deg til venner som du har hatt veldig lenge og som betyr utrolig mye for deg, men ikke de som du bare er litt venn med.

Hva synes du om å si jeg elsker deg til vennene dine ?

Jeg skal skrive et innlegg om nm senere , men er utrolig trøtt nå.

Min mening - julegodteri i oktober

Dato : 6 . desember
Antall dager til jul : 18
I julekalenderen : Gløggte og hjertekjærlighet
Dagens tema : for tidlig med julegodteri i oktober ?

Hvis det var jeg som skulle bestemt når julegodteriet og brusen kom så skulle det kommet til 1 . desember eller 1 søndag i advent. Butikkene ødelegger alt som heter julestemning når de har brus 2 måneder før det er jul. Jeg er allerede lei alt julegodteriet når det endelig har blitt jul fordi det kommer så tidlig. Skjønner at butikkene vil tjene mest mulig på julebrusen og godteriet , men det finnes grenser altså. Synes også det er drøyt at påskemarsipanen kommer nesten rett etter de har sluttet å selge julemarsipan, det er en grunn for at det heter jule - og påskemarsipan .

Synes du julegodteriet kommer for tidlig eller for sent ?

Ellers så vil jeg bare si at nå drar jeg til Oslo på NM så da skal Amalie gjesteblogge litt for meg i helgen.
Siden dere sikkert kommer til å savne meg kjempe masse ( haha ) så får dere ett siste bilde av meg.

hanne123455

Min mening - typisk norsk

Dato : 4. desember
Antall dager til jul : 20
I julekalenderen :Håndkrem og sjokolade
Dagens tema : Typisk norsk

Det jeg synes er typisk norsk er en god middag med kjøttkaker og poteter. Jeg synes også det er typisk norsk å gå på ski, fordet om mange andre land også går på ski føler jeg denne sporten " tilhører " spesielt Norge. Kvikklønsj og appelsin på skitur er også noe vi nordmennene gjør.

Jeg beklager at jeg fikk lagt ut min mening 4 noen timer forsent men det var ikke så lett når man sovnet foran mattebøkene og ble vekt av at man skulle på kor flere timer senere. Det er også to bloggere som har utfordret meg men siden jeg har gjort dette før for noen få dager siden kommer jeg ikke til å gjøre det igjen.

Hva synes du er typisk norsk ?

Min mening - utetider

Dato : 3. desember
Antall dager til jul : 21
I julekalenderen : Tutti Frutti sukkertøy og sminkebørste
Dagens tema : Utetider


Hvor lenge er det ok å være ute? Mine foreldre er ganske strenge på utetider , men det er sikkert fordi de er veldig redde for meg og det er egentlig ikke greit å gå midt i byen på en lørdagskveld med fulle mennesker rundt deg overalt. Fulle mennesker har ikke ordentlig styring på hva de gjør , dessuten så er det mye drap, slossing osv. som skjer i fylla. Dette er ikke en tilfeldighet. 14 - åringer har ingenting å gjøre i byen etter kl 10 synes jeg. Det er jo selvfølgelig forskjell på om du er i byen eller bare i nabolaget og om det er mørkt eller lyst ute. Om sommeren får jeg lov til å være ute til tolv omtrent hvis jeg er i nabolaget , men om vinteren får jeg nok ikke lov til å være ute lenger enn elleve på fridager og 9 på skoledager. Det er jo mange ungdommer som ikke går på noenting og som bare henger ute fordi de ikke har noe annet å gjøre , dette må da være veldig kjedelig mener da jeg.

Hvor lenge synes du det er ok å være ute ?

Min mening - abort

Dato : 2. desember
Antall dager til jul : 22
I julekalenderen : Lacoste såpe og lakèrol
Dagens tema : Abort

Ja , hva synes jeg egentlig om abort ? Hvis noen skal ta abort skal man tenkte nøye gjennom dette før man gjør det , synes jeg. Hvis jeg hadde blitt gravid nå ( les: noe som jeg vet ikke skjer , siden jeg ikke åpner buksesprekken for alle gutter jeg finner ) så hadde jeg klart tatt abort fordi jeg synes ikke det er noe heldig situasjon for barnet som kommer eller for moren som ikke har begynt det ordentlige ungdomslivet sitt enda engang. Hvis man blir gravid som fjorten åring er det ikke så stor sjangs for at faren vil ta så mye ansvar heller , og du er dessuten skolepliktig. Hvis man har pengeproblemer og vet man ikke kan gi barnet de tingene det trenger synes jeg det også er helt greit med abort. Det som jeg derimot ikke synes noe om er hvis det er ett par som har vært sammen lenge , har et fint hus og grei økonomi som snart har lyst på barn , men tar abort bare fordi de skal til USA til sommeren og det ikke " passer " å få barn akuratt nå. Bare tenk på barnet du dreper , det som kunne blitt til en fantastisk person , den personen som kanskje kunne blitt neste Kjell Magne Bondevik eller Kurt Nilsen.

Min mening - Silikon pupper

Dato : 1. desember
Antall dager til jul : 23
I kalenderen : Minnie Mouse sokker , 2 melkesjokolader og flakslodd
Dagens tema : Silikon pupper
Jeg har delte meninger om silikon pupper, det finnes jo alltid to sider av en sak. Jeg synes det er helt greit med folk som er helt flate som tar silikon. Hadde jeg vært helt flat selv så ville jeg følt meg som en mann, og jeg ville aldri gått med trange klær. Jeg synes de som er helt flate har en veldig god grunn til å ta silikon. Det er også noen som har ferdig utvokste pupper som det er veldig stor forskjell på størrelsen, det er helt greit for de menneskene å ta silikon. Jeg synes ikke det er greit å ta silikon i puppene sine når man har store nok fra før bare for å tro man skal bli så deilig. Jeg synes heller ikke det er greit å ta silikon i puppene som Lene gjorde bare for å få oppmerksomhet og bli " kjendis ". Det er jo alltid også en risiko ved å operere inn noe i kroppen sin , og angrer man seg senere og vil ta det ut, så er det ganske sannsynelig at man får hengepupper , noe som ikke er så veldig pent , særlig ikke hvis man er ung og gjerne viser litt.

Jeg vil kalle årets " kalender " min mening og det er fordi det er akkurat min mening. Så hvis dere andre mener noe annet så bare skriv det i kommentar feltet , men det skal ganske mye til for å overbevise meg til å ha en annen mening. Jeg vil også si at hvis det er noen som føler seg hengt ut eller noe i innleggene så har jeg ikke prøvd på å henge ut noen , jeg sier bare min mening.

Hva synes du om silikon ?

Min mening - Silikon pupper

Dato : 1. desember
Antall dager til jul : 23
I kalenderen : Minnie Mouse sokker , 2 melkesjokolader og flakslodd
Dagens tema : Silikon pupper
Jeg har delte meninger om silikon pupper, det finnes jo alltid to sider av en sak. Jeg synes det er helt greit med folk som er helt flate som tar silikon. Hadde jeg vært helt flat selv så ville jeg følt meg som en mann, og jeg ville aldri gått med trange klær. Jeg synes de som er helt flate har en veldig god grunn til å ta silikon. Det er også noen som har ferdig utvokste pupper som det er veldig stor forskjell på på størrelsen, det er helt greit for de menneskene også å ta silikon. Jeg synes ikke det er greit å ta silikon i puppene sine når man har store nok fra før bare for å tro man skal bli så deilig. Jeg synes heller ikke det er greit å ta silikon i puppene som Lene gjorde bare for å få oppmerksomhet og bli " kjendis ". Det er jo alltid også en risiko ved å operere inn noe i kroppen sin , og angrer man seg senere og vil ta det ut, så er det ganske sannsynelig at man får hengepupper , noe som ikke er så veldig pent , særlig ikke hvis man er ung og gjerne viser litt.

Jeg vil kalle årets " kalender " min mening og det er fordi det er akkurat min mening. Så hvis dere andre mener noe annet så bare skriv det i kommentar feltet , men det skal ganske mye til for å overbevise meg til å ha en annen mening. Jeg vil også si at hvis det er noen som føler seg hengt ut eller noe i inneleggene så har jeg ikke prøvd på å henge ut noen , jeg sier bare min mening.

Hva synes du om silikon ?

Tiden fram til jul

Jeg tenkte at jeg kanskje skulle gjøre noe fram til jul her på bloggen min , så jeg fant ut at jeg skulle skrive meningen min om noe dere lesere vil at jeg skal skrive om. Men det avhenger av at jeg får hvertfall 25 temaer jeg kan skrive om. Dere kan få meg til å skrive om nesten hva som helst.


Hva vil DU at jeg skal skrive om / skrive meningen min om ?
hits