Frkhanne


desember 2009

ÅRET 2009

 I JANUAR..


.. fylte jeg femten år og feiret med overnattingsbursdag


.. gikk jeg og Kaja var berømte skitur på 40 km til Bjønnhaugen. Hadde bare planlagt å gå en liten tur på noen få km, og hadde derfor ikke med oss mat, drikke eller penger. Toppen av kransekaka var at Kaja sin ski brakk når vi var langt oppi skogen.


I FEBRUAR..


.. hadde jeg pannelugg som gikk rett av, ikke skråpannelugg som jeg har nå


.. hadde jeg hjemmedag i mat og helse


.. var jeg, mamma og pappa i Stavanger


.. ble broren min og laget hans, Lillehammer, seriemestere i u17


.. jobbet jeg hos fotografen Gjøvik, og fikk tatt masse fine bilder.. og sist men ikke minst, jeg ble sammen med verdens herligste, snilleste og kjekkeste gutt, Sondre. Har blitt utrolig glad i den gutten og familien hans!


I MARS..


.. hadde jeg, Tora, Helle og Kristine bakekonkurranse hos Tora om å lage de fineste bollene. Gjett hvem som vant? Jeg og Tora!


.. bakte jeg og Kaja 244 muffins!.. og jeg var på masse jentekvelder


I APRIL.... var trinnet på tur til Oslo.. skulle jeg og Tora ta bilder ute på mjøsstranda, men kameraet gikk tom for strøm da vi satt på bussen ned dit


.. gikk jeg og Kristine rundt med paraplyer hele tiden


.. var hele familien på hytta i påskeferien


.. prøvde Sondre å lære meg og stå på snowboard


I MAI.... var jeg, Tora og Sondre på mjøsstranda å tok bilder. Etterpå var vi på tivoli.


.. dro jeg og Jørgen nesten til Sverige for å komme i konfirmasjonen til en barndomsvenn


.. feiret jeg 17. mai hos Sondre


.. hadde jeg, Kristine, Eirik, Lars-Petter og Marius elevbedrift sammen som gikk ut på å ta bilder med greenscreen


.. var jeg i konfirmasjonen til Jørgen


.. og i konfirmasjonen til Tora

I JUNI..


.. var jeg på verdens beste sommerferie til Kypros sammen med Sondre, mammaen hans og mamma.


.. satte vi båten på mjøsa etter mange år med byggearbeid


.. var jeg på konfirmasjonsleir (TT 09), og jeg synes jeg var kjeeempe bleik. Hva tenkte jeg egentlig på? HAHA.. Hadde jeg vært så brun nå hadde jeg vært overlykkelig.
 
I JULI..


.. var jeg på hytta til Sondre


.. hadde jeg dilla på å male på kopper


.. bakte jeg og Sondre masse gode boller


.. var jeg, Sondre og familien hans på harrytur i Sverige og vi kjøpte den beste ben and jerry`s isen jeg noen gang har smakt


.. var jeg, Sondre, Tora og Jon på tusenfryd


.. og på toppen av opraen

I AUGUST..


.. fikk jeg meg nikesko og sensor som man kobler til ipoden


.. var jeg og Tassen med på agilityshow i byen


.. begynte jeg å samle på verdens fineste servise


I SEPTEMBER:


.. var jeg på 80 - tallsparty hos Live


.. gikk jeg, Sondre og Tassen en lang søndagstur i skogen


.. konfirmerte jeg meg og min fadder, Onkel, skulle sjekke om jeg var like lett som da han bar meg til dåpen for 15 år siden..


.. var jeg i konfirmasjonen til Helle


.. og i konfirmasjonen til Kristine.. plukket jeg og Sondre alle eplene i hagen


.. og hadde en liten photoshoot i skogen


.. var jeg også i London med disse herlige jentene og resten av koret!


I OKTOBER..


.. hadde vi flerkulturelle skoledager på skolen


.. bakte jeg masse gode eplekaker

.. og koret var på sangkonkurranse i Oslo og fikk andre plass!

I NOVEMBER:


.. hadde jeg svineinfluensa

I DESEMBER:


.. bakte jeg masse pepperkaker både hjemme og hos Sondre


.. var jeg på agilityavslutning med Tassen


.. spiste hele familien nissegrøt lillejuleaften


.. feiret vi juleaften hos mormor og bestefar, og jeg fikk utrolig mange fine gaver!

Er så utrolig fornøyd med året som har vært! Har lært masse, vært ute på masse og har veldig mange gode minner!

OISANN, LITT MYE KLÆR..

Jeg finner alltid på noe når jeg skal rydde rommet, så hvorfor ikke blogge? Jeg synes litt synd på mamma, for hun vasker klær hele tiden, og vaskerommet fylles bare opp av mer for hver dag. Det i kurven er alt det hun har vasket til bare meg fra litt før jul til nå, og hun vasker jo klærne til de andre i familien + håndklær, sengesett, vaskekluter og alt sånn. Gruer meg til å legge inn alle klærne i skapet mitt, det tar så lang tid.. Men gooooo supermamma for at hun vasker de!Jeg har lyst til å se på film etterpå, også har jeg ni nye filmer som jeg ikke har sett også jeg klarer ikke bestemme meg for hvilken film jeg skal se idag..

- Sex and the city - the movie
- En shopoholikers bekjennelser
- Air Buddies
- One fine day
- Raise your voice
- That thing you do
- The next best thing
- Confetti
- Bridget Jones Dagbok


Så det jeg lurte på; hvilken ville du valgt å sett?

ANSIKTSMASKE

Nå sitter jeg her å tar ansiktsmaske, men den svir så innmari! Da er det sikkert to valg; enten så tåler jeg den ikke, og kommer til å se ut som en opphovna gris når jeg skal bort idag, ellers så funker den utrolig bra. Den har foresten begynt å tørke, som dere kanskje ser på bildet, så det er helt umulig å røre på ansiktet, haha..Q: Tar du ofte ansiktsmaske?


Har konkurranse hvor du kan vinne fem ansiktsmasker og armbånd HER.

SKIKKELIG FIN JULEGAVE

Vil dere se noe av det fineste jeg fikk til jul? "Svigermor" hadde laget denne siden til meg som hang på en kleshenger. Jeg ble skikkelig glad fordi jeg hadde ønsket meg sånn en stund nå, også var den jo bare sååååå lekker!
DAGENS OUTFIT

Nå har jeg det virkelig travelt fordi vi skal dra til farmor nå, men her kommer outfit;Kjole fra Vila
Hårbøyle med blomst fra Wella
Armbånd fra Glitter
Armbånd 2 konfgave
Øredobber fra Glitter
Ring fra Sondre

ROMJULSKONKURRANSE

Jeg har hatt bloggen min siden 23. juni ifjor så jeg synes det virkelig var på tide med en konkurranse! Det dere kan vinne er fem forskjellige ansiktsmasker og et armbånd som jeg har laget selv. Armbåndet har jeg laget av noe som heter "fimo-leire" som man steker i ovnen, så det er jeg som har laget perlene og hjertet! Det eneste dere trenger å gjøre for å vinne er å legge igjen èn kommentar hvor dere skriver hva det fineste dere fikk til jul var og hvorfor du har lyst til å vinne. Det er maks lov å delta 10 ganger, og det blir tilfeldig trekning. Konkurransen avsluttes på nyttårsaften.


JULEAFTEN OUTFIT

Nå har jeg det kjempe travelt fordi vi skal egentlig dra nå, men her er hvordan jeg ser ut;Lilla kjole - Topshop i London
Sko - B&Co
Veske - JC
Hjerteøredobber - Glitter
Hjertekjede - konf.gave
Langt hjertekjede - konf.gave
Armbånd 1 - konf.gave
Armbånd 2 - Glitter
Hjertering - Konf.gave

KOS DERE IKVELD ALLE SAMMEN!

MISTELTOE


JEG ELSKER DEG

NISSEGRØT

Hvert år har vi som tradisjon at vi spiser risengrynsgrøt på lille juleaften. Har også mandel i grøten, og den som finner den får en marsipangris. Pleier også å pynte juletreet på lillejuleaften, så det skal vi etterpå! Setter også ut grøt til nissen, også etter en stund har han spist den og lagt igjen godteri, så nå sitter vi å venter i "spenning"..


Mormor, Bestefar, Sindre, Sondre, Meg, Farmor og Pappa

Q: Har dere noen spesielle tradisjoner på lille juleaften?

HVILKEN KJOLE?

Hvilken kjole synes dere jeg skal ha på juleballet? Det blir nok den røde, fordi den er mer juleballaktig enn den svarte. Det er foresten skikkelig kult med hårruller i håret!
FERDIG MED JULEVASKEN

Nå er jeg endelig helt ferdig med å rydde og vaske rommet mitt til jul! Må prøve å holde det ryddig, sånn at det er litt fint her resten av jula også.. Det som ville vært veldig typisk meg var å rote utover hele rommet mitt igjen imorgen. Har fått nye hjerter til å henge i vinduet som man kan ha lys i av mamma. Synes det er så koselig å tenne lys, så har begynt å gjøre det ganske ofte i det siste!
SNØLEK

Måtte bare vise dere disse utrolig søte bildene jeg tok av Tassen istad. Han var så glad for at det hadde kommet masse snø, at han hoppet rundt og rullet seg i snøen. Snør storesnøflak her idag,og det er ikke like kaldt lenger så da er jeg fornøyd! Kanskje det blir skiløyper etterhvert også!
FIVE MORE DAYS TIL CHRISTMAS

Det snør masse ute idag, og julestemningen er på topp! Og hva passer vel ikke bedre enn å legge ut sangen "Five more days til christmas" når det bare er fem dager igjen til jul? Blir glad av denne julesangen!

RYDDESJAU

Èn time siden:


Nå:


Herregud, skjønner ikke at jeg tør å legge ut et så rotete bilde av rommet mitt! Har hatt det så travelt i det siste at jeg ikke har hatt tid til å rydde i det hele tatt, men derimot så har det bare blitt mer og mer rotete. Så idag måtte jeg bare rydde, fant jo ikke igjen noe av det jeg trengte som lå på rommet mitt! Har ikke vasket, hengt opp gardiner og sånn til jul enda, men det skjer vel på søndag eller til uka tenker jeg.. Nå skal jeg se på x-factor finalen, men jeg har ingen spesiell favoritt..

Q: Hvem er din favoritt av de to finalistene i x-factor, Chand eller Shackles?

JULEANTREKK 14

Idag har jeg vært hos frisøren,og jeg ble sååååå ikke fornøyd. Hun skulle klippe panneluggen min sånn som jeg alltid pleier å ha den, og den ble helt ødelagt. Hun skjønte jo ingenting! Får bare håpe at det blir bedre når jeg har fått vaska håret mitt og ordnet panneluggen selv.. Mamma mener foresten at jeg ser ut som en svart bløtkake med dette antrekket;Hårbøyle med blomst - Wella
Glitterkjole - Vila
Svarte sko - B&CO

SANGVIDEO

Det er så mange av dere lesere som har hatt lyst til å høre meg synge, så da måtte jeg nesten legge ut en sang da! Er ingen superstjerne, men synger kun fordi jeg synes det er utrolig morsomt. Youtube ødelegger foresten filmene mine når jeg laster de opp! Det blir skikkelig dårlig kvalitet på de..

JULEANTREKK 13Hårbøylesløyfe - gammel, så husker ikke
Hjertesmykker - konfirmasjonsgave
Singlet - Bik bok
Bolero og shorts - my fashion

JULEAVSLUTNING

Idag har jeg, Tassen og mamma vært på juleavslutning på agility. Var boller, kakao, pepperkaker, gløgg, mandariner og hele pakka der idag.Tassen har fått ny julenissedrakt, så da kjørte vi full nissestil! Han liker den faktisk veldig godt,  ville ikke ha den av seg når vi kom hjem igjen engang!
 

JULEANTREKK 12

Jeg har funnet ut en ting; Jeg har mange svarte kjoler, veldig mange svarte kjoler. Derfor skal jeg ikke kjøpe flere svarte kjoler hvis de ikke er kjempe fine. Tror nesten det skal være et nyttårsforsett, ikke kjøpe flere svarte kjoler, alle ser jo nesten helt like ut uansett..

Jeg og Tassen skal på agility-juleavslutning snart, men først skal jeg gjøre litt lekser som jeg har alt for mye av. Det er jo snart jul, så synes lærerne kunne ventet med å gitt oss nytt temahefte med masse lekser og oppgaver i.. Men heldigvis er det bare èn uke igjen til ferien!Rød sløyfehårbøyle - Accessorize
Svart kjole - Voice of Europe
Charmsarmbånd med hjerte - ?

Q: Har du mye lekser nå rett før jul?

JULEANTREKK 11

Så fort dagene flyr av gårde nå, det er jo bare 10 dager igjen til juleaften! Gleder meg masse, men begynner å bli litt stressa siden jeg ikke er ferdig med alle julegavene enda. Dessuten ser rommet mitt helt bomba ut, så må få ryddet det ordentlig før jul også..Svart kjole - Only
Veske med sløyfe - JC
Hjertekjede - Glitter

PEPPERKAKEBAKING

Mamma og jeg har bakt pepperkaker til den store gulmedaljen idag. Mamma hadde laget femdobbel pepperkakedeig, så det ble mange for å si det sånn! Er tradisjon at vi lager masse pepperkaker hvert år rett før jul, og jeg har til og med eget pepperkakeforkle som mormor har sydd til meg.


Under halvparten av alle pepperkakene.

Q: Har du bakt pepperkaker i år?

JULEANTREKK 10

Nå er det lenge siden forrige juleantrekk! Har ikke hatt tid til å ta bilder, for jeg har hatt det så travelt, men det kommer 24 forskjellige antrekk før jul. Forhåpentligvis et eller to hver dag, får se hvordan jeg gjør det! Kjolen kjøpte jeg når jeg var på CC sammen med Sondre igår. Så den gjennom vinduet i butikken, så jeg måtte bare løpe inn å prøve den, og klarte selvfølgelig ikke og la være å kjøpe den fordet om jeg hadde bestemt meg for at jeg bare skulle handle julegaver.


Rosa tunika/kjole - Kappahl
Øredobber - "julekalendernissen"
Armbånd - next2

NYTT DESIGN

Jeg synes det var på tide med et nytt design, for nå er jo snart jula her! Så derfor har jeg laget et litt mer "julete" design.


Q: Hva synes du om det nye designet?

LUCIA-KONSERTER

Nå har jeg akkuratt kommet hjem fra korets årlige lucia konsert i Ringsakerkirka. Har også en klokka halv 8 imorgen tidlig i Gjøvikkirka, og jeg må stå opp halv 5 fordi vi skal møte skikkelig tidlig! Har også vondt i halsen, så jeg stapper innpå med repsilspastiller, og drikker honningmelk. Er egentlig et veldig dårlig tidspunkt å ha vondt i halsen på nå, siden jeg både har soli og solo på konserten.

De juleantrekkene har det heller ikke blitt så mange av omdagen, har hatt så utrolig mye og gjøre, så har ikke hatt tid til noe blogging. Idag har jeg foresten fått meg to nye julekjoler, så da har jeg jo enda flere juleantrekk og vise dere!Q: Noen som har noen skikkelig kjerringråd for å ikke ha så vondt i halsen lenger?

JULEANTREKK 9

Vet dere hva jeg har gjort idag? Jeg har gjort lekser i nesten seks timer. Skal ha muntlig fremføring i samfunnsfag imorgen, og nå klarte jeg rett og slett ikke å gjøre mer lekser, enda jeg mangler masse. Har gymprøve, samfunnsfagfremføring, samfunnsfagprøve, innlevering av samfunnsfag boka, naturfagprøve, innlevering av naturfagboka og norsk fremføring i løpet av noen få dager denne uka!Hvit ensfarget genser - Cubus
Rutete brun kjole - Marwin / JC
Perlekjede - fått av Hilde
Perlearmbånd - mamma sitt

HJEMMELAGET PUTE

Sjekk hva jeg har fått av Marit, mormora til Sondre! Hun har sydd den selv, og er bare så flink.. Og at den er rød med hvite prikker passer jo bare meg toppen, og den matcher rommet mitt perfekt.
JULEANTREKK 8

Jeg føler alle innleggene jeg legger ut på bloggen heter noe med juleantrekk nå, men jeg skal skjerpe meg. Idag har jeg vært med Sondre til mormoren og morfaren hans på Eina, også fikk jeg en kjempe fin pute som mormoren hans har sydd! Viser dere senere.. Legger også ut søndagssmykke senere idag eller imorgen.Tunika - Voice of Europe
Svarte sko (foresten verdens beste høyhelte sko) - B&CO
Hjerteøredobber - Helle
Armbånd - Indiska

JULEANTREKK 7

Nå skal jeg, Synniva, Ida Marie og Linn til Son å synge på et julebord, til og med betalt. Så jeg har det sykt travelt nå, så dette blir kort, veldig kort. Vi skulle ha svarte klær og røde accessorices som antrekk så da ble dette også dagens juleantrekk.


Svart kjole - Voice of Europe
Svarte sko - B&CO
Rødt kjede - Vero Moda
Armbånd 1 - fått av nabohunden, Leo
Armbånd 2 - fått av Onkel
Armbånd 3 - fått av Mormor

JULEANTREKK 6

Har alle julekjolene blitt utsolgt allerede, har de ikke kommet inn eller er det bare jeg som er utrolig sær og ikke finner en eneste fin en? Jeg har vært i alle klesbutikkene i byen og på CC, men finner ikke en eneste kjole jeg kunne tenke meg. Ikke det at det er noe krise, for jeg har jo mange kjoler jeg kan bruke, men jeg har veldig lyst på en ny til jul.Turkis kjole - Vero Moda
Bolero - Vila
"Tiara" hårbøyle - Glitter
Perleøredobber - Glitter
Kjede - Neste Stopp
Armbånd - Neste Stopp
Sko - B&CO
Belte - arvet av mormor

JULEANTREKK 5Denne kjolen er faktisk et skjørt som jeg har sydd på svarte stropper og en gullblomst som egentlig var en spenne fra Accessorice, skikkelig gjenbruk! Armbåndene er fra Indiska og skoene er mamma sine fra Kypros.

300 JULEBALLBILLETTER

Vet dere hva jeg og Kristine har gjort på skolen en stor del av dagen idag? Vi har sittet å klippet og laminert 300 hjerteformede billetter til juleballet. De ble ganske fine, men det tok tid! Hvertfall når vi begge er sånne som skal gjøre alt veldig nøye.

Selvfølgelig må jeg følge på på årets julekalender på Nrk, så nå skal jeg se på Jul i Svingen på nett-tv fordi jeg skal synge på julekonsert senere ikveld, så da rekker jeg det ikke da. Synes lillesøstra til Linus, Klara, er så utrolig søt. Gleder meg til julekonserten ikveld, får så julestemning av det, også er det veldig mange flinke lokale artiser som skal være med å synge der. Dessuten går alle pengene som kommer inn til "Alternativ jul". "Alternativ jul" er for de som ikke har det så bra i jula, eller som er veldig ensomme og kanskje ikke har noen å feire jul med. Da kan man komme på et sted som heter "yndlingen" på Gjøvik, også kan man feire jul med mange andre mennesker, og man får gratis pakker og mat.


JULEANTREKK 4

Jeg har sett på Jul i svingen idag, koselig! Er kanskje ikke like bra som Jul i Blåfjell, Amalies jul eller jul i skomakergata, men det er jo alltid koselig med julekalendere. Har vært på piano idag også, driver med et lite prosjekt hvor vi spiller inn en julesang, så det blir bra!Prikkete skjorte - Merket Marwin fra JC
Kordfløyelsskjørt - Kappahl
Strikkbelte - Sondre
Svarte sko - B&CO
Hjerteøredobber - Kypros
Armbånd 1 - Onkel
Armbånd 2 - Mormor
Klokke - Farmor

JULEANTREKK 3

Puuh, da er jeg endelig ferdig med alle tentamener før jul! Idag var det så iskaldt da jeg gikk til og fra skolen at nå er det virkelig på tide å finne frem uggsene igjen. De er kanskje ikke så veldig pene, men de er utrolig varme og ikke minst gode. Tassen var også utrolig glad for at vi dro på agility idag, veldig lenge siden sist siden jeg har vært syk!

Kjolen på bildet under kjøpte jeg da jeg gikk i 4 klasse når vi var på ferie i Kypros. Det er faktisk en designkjole så det finnes ikke så mange av den, og det er helt utrolig at den fortsatt passer! Men den har blitt litt kortere for å si det slik.. Skoene er faktisk også kjøpt i Kypros, men de er mamma sine. Det er helt syyyyykt høye hæler på de, men man ser det ikke så godt på bildet.

333

JULEKALENDER!

Jippi, det første jeg så når jeg stod opp idag og åpnet døra fra rommet mitt var at denne kurven med pakker stod der! Etter min mening blir man aldri for gammel til julekalender. Det er så utrolig koselig, også får jeg masse julestemning av det! Og de som kjenner meg skjønner at denne kalenderen er midt i blinken for meg, for jeg har nemlig dilla på alt som er rødt med hvite prikker.

img7133

Q: Har du julekalender?
hits