Frkhanne


Min mening - abort

Dato : 2. desember
Antall dager til jul : 22
I julekalenderen : Lacoste såpe og lakèrol
Dagens tema : Abort

Ja , hva synes jeg egentlig om abort ? Hvis noen skal ta abort skal man tenkte nøye gjennom dette før man gjør det , synes jeg. Hvis jeg hadde blitt gravid nå ( les: noe som jeg vet ikke skjer , siden jeg ikke åpner buksesprekken for alle gutter jeg finner ) så hadde jeg klart tatt abort fordi jeg synes ikke det er noe heldig situasjon for barnet som kommer eller for moren som ikke har begynt det ordentlige ungdomslivet sitt enda engang. Hvis man blir gravid som fjorten åring er det ikke så stor sjangs for at faren vil ta så mye ansvar heller , og du er dessuten skolepliktig. Hvis man har pengeproblemer og vet man ikke kan gi barnet de tingene det trenger synes jeg det også er helt greit med abort. Det som jeg derimot ikke synes noe om er hvis det er ett par som har vært sammen lenge , har et fint hus og grei økonomi som snart har lyst på barn , men tar abort bare fordi de skal til USA til sommeren og det ikke " passer " å få barn akuratt nå. Bare tenk på barnet du dreper , det som kunne blitt til en fantastisk person , den personen som kanskje kunne blitt neste Kjell Magne Bondevik eller Kurt Nilsen.

12 kommentarer

Camilla

02.12.2008 kl.22:19

Jeg er på en måte imot abort. Jeg vet ikke hvorfor egentlig. For jeg unner jo ingen å kanskje måte vokse opp på et barnehjem eller å være uønsket, men jeg tenker veldig sånn at alle fortjener en sjanse. Men når jeg var 14 år tenkte jeg også anderledes. Tror det var mye fordi jeg enda gikk på ungdomsskolen og egentlig ikke var gammel nok til å ha sex engang.

Ayiis

02.12.2008 kl.22:25

Og du måtte ha Kjell magne bondevik som eksempel :') Neida, jeg er faktisk helt enig med deg om det med abort tingen. Men jeg har faktisk aldri hørt om folk som har tatt abort for

det ikke "passer" akuratt da. Hmm, vis noen gjør det, er de ikke helt god i hodet sitt! :-)

kristine

02.12.2008 kl.22:29

jeg er egentlig ikke for eller mot abort. men det er en ting jeg vil si; hvis du er fjorten år, og gravid, og bestemmer deg for å beholde barnet ditt. da 'ødelegger' du må en måte livet ditt. hvis du har tenkt å ta en god utdannelse. men, hvis du driter i skolen og blir gravid, da er man sikkert det lykkeligste person :)

Lise

03.12.2008 kl.07:02

jeg er litt for og litt imot. idag er jeg kanskje litt imot, men om jeg selv hadde kommet i den situasjonen selv, gravid som 15 åring såklart ville jeg tatt abort, selvom jeg hadde drept et menneske. man skal tenke veldigveldig masse igjennom det før man gjør noe sånt, men de fleste endrer mening når de faktisk blir gravide selv. hvem vil egentlig bli mamma som en 15 åring?

Kristine AGA

03.12.2008 kl.08:43

Sv: jeg spilte piano i 4 år, men så sluttet jeg =( hvor lenge har du spilt ?:D

Eirik

03.12.2008 kl.15:52

okei, teit kommentar:Kurt Nilsen og Kjell Magne? GODE personer?

Hanne

03.12.2008 kl.16:20

Eirik : det var de første jeg kom på

Kamilla

03.12.2008 kl.16:57

Er egentlig enig med deg. Er egentlig i mot abort, men man kan jo komme opp i vanskelige situasjoner... På mitt klassetrinn (10.) er det ei jente som ble mamma i april, hun var da 14 år. Hun har klart seg utrolig godt og jenta er helt nydelig. Hun er enda sammen med barnefaren. Altså, det kan gå greit og jeg tror hun er takknemmelig for livet hun har. Som sagt, jenta er en liten hjerteknuser :)

Andrea

03.12.2008 kl.17:16

Agreed. Utenom det med Kjell Magne bondevik og Kurt Nilsen :pAbort av feil grunner er fælt.

Amanda

03.12.2008 kl.21:39

Jeg mener vist du er 14 -15 år burde du kansje tent på det litt før du fant ut at du var gravid. Det er faktisk veldig mange som ikke beskytter seg, eller tenker på konsekvensene av å ha et samleie. Men uansett. Jeg synest det er mord å drepe et barn, akkurat som du sa, kunne jo barnet blitt den nye Kjell eller Kurt ...Synest mora kunne bært ungen frem, og så adoptert det bort til en familie som virkelig ønsker seg barn, men ikke kan få. Da er ungen lykkelig, de biologiske foreldrene vet at barnet har fått et godt hjem, og foreldrene kommer til å elske barnet de adopterte...

Johanne

03.12.2008 kl.21:54

Enig med deg. Men jeg synes ALDRI abort bør bli forbudt.Man skal selv få velge om man vil ta det.Man håper man noen gang slipper å ta abort, men så skjer det at man blir gravid som 14åring. Kanskje pga voldtekt, incest osv.man bør få velge selv. Men jeg oppfordrer til bære frem barnet så lenge man vetat man på en eller annen måte kan få det til.

23.05.2009 kl.15:00

Jeg må si jeg blir litt skremt at kommentarene jeg leser over:O "men om jeg selv hadde kommet i den situasjonen selv, gravid som 15 åring såklart ville jeg tatt abort, selvom jeg hadde drept et menneske" Åssen egoisme er dette?!?! Å drepe det mest uskyldige vesen for dine konsekvenser av en fest osv. Tenk på alle barna som har hatt en utrolig bra oppvekst i et fosterhjem også skal man ikke gi de sjansen en gang fordi man tenker såpass egoistisk som at noen av studiene kan gå tapt, eller planene vil ikke gå som du hadde tenkt. Det er DU som er skyld i graviditeten, IKKE BARNET! Selv om det ikke er lett idag, er jeg imot all abort. Punktum

Skriv en ny kommentar

hits